Øko Kylling på lavbudget:

Hvis man skal lave økokylling på lavbudget, er det en god ide at gå i Fakta om søndagen. her er det muligt at få en fersk kylling sat ned til mellem 85,- og 125,- kr. Hvis man laver den samme dag, er der ingen problemer i det. til kyllingen skal der bruges 2 øko citroner. Det er vigtigt det er øko citroner, da konventionelle citroner har meget gift i skrællen. Hvis man ikke som jeg, har friske urter i vindueskarmen, kan man købe 3 slags, jeg vil anbefale timian, salvie og rosmarin. Derudover skal der bruges et stort løg.Tilberedning af kyllingen: Rens kyllingen og smør den ind i salt indvendig og udvendigt. Skyld og hak de friske urter kom dem ind i kyllingen (man kan også mikse urterne med lidt olie og sennep og kom dem ind mellem kylling og skind). Kom dernæst de skyllede hele citroner ind i kyllingen, og bind lårene sammen med kødsnor, så citronerne bliver i kyllingen. Steg kyllingen på alle sider i en rummelige (5 – 10 ltr.) stegegryde, sammen med det hakkede løg. man kan med fordel bruge kokosolie til at stege i. Herefter hælder man vand i så kyllingen er helt dækket, jo mere vand dets mere bouillon til senere brug. lad kyllingen simre på svag varme et par timer. Herefter tager man en lige så stor gryde eller skål, sier kylling fra bouillonen, pres resten af væden fra citronerne i bouillonen og smid skrællerne ud. Del bouillonen op i portioner i fryseposer eller beholdere og kom dem i fryseren. Når kyllingen kølnet nok af, skil benene fra og del kyllingestykkerne op i portioner til køl og fryseren. Nu har du skøn kylling til salater, på et stykke rugbrød eller til lette småretter i løbet af ugen. Jeg kan som regel få 12 måltider ud af en kylling og bouillon til ca. 20 retter. Bouillonen er også fantastisk til andre kød og fiskeretter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *